Spaß Taxi er et nytt spill inspirert av en gammel klassiker

Husker du Space Taxi på Commodore 64? Det gjør i alle fall skaperne av Spaß Taxi.

Space Taxi er en herlig klassiker der du spiller taxisjåfør i verdensrommet, og må hjelpe folk frem og tilbake i stadig mer kompliserte miljøer fulle av farer. I tillegg til alle tingene man kan krasje i, må man forholde seg til tyngdekraften, som har en tendens til å komplisere det hele.

Space Taxi med ekstra krydder

Nylanserte Spaß Taxi er åpenbart inspirert av Space Taxi, men bringer en hel rekke ekstra elementer inn i bildet. Her kan for eksempel romdrosjen din rotere, og du kan for eksempel være så uheldig å få med deg passasjerer som hater høye hastigheter (litt morsomt er det selvsagt når passasjeren spyr ut hele baksetet – «been there, done that», som de sier).

Jeg tok en titt demoen, som man kan laste ned gratis, og spillet virker kompetent satt sammen, med mange artige detaljer. Jeg syntes riktignok at noen av utviklernes nyvinninger har ført til at spillet ikke er like elegant som originalen, og personlig må jeg innrømme at jeg heller spiller den (eller Andreas Spreens fabelaktige Amiga-versjon).

Men om du liker Space Taxi, kan du jo ta en titt. Spillet byr på 40 nivåer, så man får i alle fall valuta for pengene (fullpris på Steam er 37 kroner). Her er en trailer:

En kommentar om “Spaß Taxi er et nytt spill inspirert av en gammel klassiker”

  1. Husker jeg og en kompis spilte UGH! mye på Amiga som og var en Space Taxi klone, bare med huleboere med type Flintstones-helikoptre. Ganske pent og veldesignet, og mye gøy med to spillere.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.