Prøv hjernetrimmeren Lightmatter i én time

Det nylanserte Portal-aktige spillet går for den typiske «shareware»-modellen fra tidlig på totusentallet.

Lightmatter er et nytt førstepersons hjernetrimspill, utviklet av et dansk studio ved navn Tunnel Vision Games. I dette spillet må du prøve å navigere deg trygt gjennom et futuristisk forskningsanlegg der det å bevege seg ut av lyset resulterer i den visse død. Dermed må du manipulere lyskildene og miljøene rundt deg for å holde deg i live.

Én times prøvetid

Det lønner seg å være mørkredd.
Det lønner seg å være mørkredd.

Spillet ble nylig lansert, og har en litt nostalgisk type demo. Du får nemlig lov til å spille det i én time før det låses, og du må betale for å spille mer. Riktignok for du kun de første 15 brettene, så det nytter ikke å skulle «speedrunne» demoen for å få spilt hele spillet uten å betale. Men det bør vel uansett være nok til å finne ut om du liker spillet eller ikke.

Når tiden er ute, lagres fremgangen din slik at du eventuelt kan fortsette om du velger å kjøpe fullversjonen. Ifølge brukeranmeldelsene er ikke dette et veldig stort spill – det ser ut som du kan regne med å fullføre det i løpet av tre til fire timer.

Utviklerne beskriver selv Lightmatter som «hvis LIMBO og Portal fikk en merkelig baby,» og lover en unik tegneserieaktig grafikkstil med en mørk atmosfære. På lydsiden skilter det med David «Agent 47» Bateson i rollen som en GlaDOS-aktig stemme i bakgrunnen. Her er en trailer:

PS: Siden dette er Spillhistorie.no, må jeg kanskje poengtere at når jeg refererer til Portal i denne artikkelen, er det Valves hjernetrimmer jeg mener, og ikke det innovative eventyrspillet Activision ga ut på åttitallet…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.