Nå er Black Mesa straks ferdig

Nyversjonen av det første Half-Life-spillet selges med Valves velsignelse.

Black Mesa har vært under utvikling siden 2006(!), og begynte som et rent fritidsprosjekt hos en gjeng Half-Life-tilhengere. Målet deres var intet mindre enn å lage en fullstendig nyversjon av Half-Life i Source-motoren, og nå er de omsider på vei til å krysse målstreken. Underveis har de til og med fått Valves velsignelse slik at Black Mesa kan selges som et kommersielt, frittstående produkt.

Folkens, er alt okay?
Folkens, er alt okay?

Den ferdige versjonen av Black Mesa skal slippes den 5. mars, altså neste uke. Som du kanskje har fått med deg er spillet allerede tilgjengelig i «early access», og brukernes tilbakemeldinger er nesten utelukkende positive.

Tilbake til Black Mesa

Spillets enspillerdel tar for seg hele den originale Half-Life-kampanjen, med forbedret grafikk og et nytt lydspor. Den kunstige intelligensen skal også ha fått en overhaling, og teamet har dessuten gjort til dels store justeringer på de kontroversielle Xen-nivåene. Den første delen av spillet er trofast mot originalen. Flerspiller er også med, med ti kart fra originalspillet.

Half-Life trenger vel ikke den helt store introduksjonen – du spiller vitenskapsmannen Gordon Freeman som ankommer forskningslaboratoriet Black Mesa akkurat i tide til å oppleve at et eksperiment går galt, og plagsomme vesener fra en annen dimensjon begynner å skape krøll. Freeman må så prøve å redde verden, noe han åpenbart ikke klarer, ettersom Half-Life 2 finnes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.