Her er Baldur’s Gate 3

Larian viste frem rollespilloppfølgeren i går.

På tross av at flere aktører har trukket seg på grunn av coronafrykt, går spillmessen PAX East av stabelen denne helgen. Det første høydepunktet fra messen var presentasjonen av det kommende rollespillet Baldur’s Gate 3, som fant sted torsdag kveld.

Her kan du se presentasjonen, der sjefen i utviklerstudioet Larian, Swen Vincke, spiller gjennom en tidlig del av spillet. Spillingen begynner noen minutter inn i videoen:

Ikke alt går helt på skinner for Larian-sjefen, men vi får et visst inntrykk av hvordan spillet kommer til å arte seg. Divinity-veteraner vil nikke gjenkjennende til det som vises på skjermen, der spillet blant annet har turbasert kamp, stor valgfrihet i dialogene og svært interaktive miljøer.

De som hadde håpet på et Baldur’s Gate 3 som minnet mer om Infinity Engine-forgjengerne blir kanskje litt skuffet, men det virker som Larian gjør mye for å være trofaste mot kildematerialet i Dungeons & Dragons.

Vincke røpet også at spillet skal slippes i «early access» om noen måneder, at det får Divinity-aktig flerspiller for opp til fire (der dine kompanjongene kan spilles av andre spillere), og at man kan velge å skape en figur fra bunnen av eller bruke forhåndsskapte figurer med egne forhistorier – igjen, som i Divinity: Original Sin 2.

Om du mot formodning ikke kjenner Divinity: Original Sin 2, kan du lese om det her. Du kan forøvrig fortsatt se de lekkede bildene fra Baldur’s Gate 3 hos WCCFTech, og her er introduksjonssekvensen:

Denne artikkelen ble først publisert i forkant av presentasjonen, og har blitt endret senere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.