– Mount & Blade 2 er årets største Steam-lansering

Tok 100 minutter fra spillet ble sluppet til det hadde over 100 000 aktive spillere.

Vi bryr oss vanligvis ikke så voldsomt med salgstall her på Spillhistorie.no, men noen ganger er det gøy å se at spillerne setter pris på det som ofte refereres til som nisjespill når de større spillsidene en sjelden gang snakker om dem. Mount & Blade 2: Bannerlord er et slikt spill, og det har så til de grader blitt en suksess.

Ifølge utvikler Taleworlds tok det nemlig kun 100 minutter fra spillet ble lansert til det hadde klart å få 100 000 samtidige spillere på Steam, noe som (igjen ifølge dem selv) gjør det til årets største Steam-lansering så langt. I samme Twitter-tråd sier flere brukere at Steam-butikken faktisk sluttet å fungere for dem i minuttene etter lanseringen av spillet.

Hei, hei, hei! Her er det noen som ikke holder avstand til hverandre!
Hei, hei, hei! Her er det noen som ikke holder avstand til hverandre!

Mange spiller det nå

I skrivende stund sier den offisielle Steam-statistikken at spillet har 210 082 samtidige spillere. Det er kun tre spill som har flere akkurat nå – Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 og PlayerUnknown’s Battlegrounds. Spillet skal på et tidligere tidspunkt hatt flere spillere enn Battlegrounds.

Litt over 16 000 spillere har så langt lagt igjen brukeranmeldelser for spillet, og der ligger gjennomsnittet på «very positive.» Alt dette til tross for at Mount & Blade 2 er i «early access», og ikke har noen «spill som tjeneste»-funksjonalitet. Ah, og det ble lansert én dag før(!) den annonserte slippdatoen, noe som muligens tok enkelte potensielle kjøpere på senga.

Mount & Blade 2: Bannerlord er et rollespill satt til en dynamisk verden, der du får stor frihet til å gjøre hva du vil. Du kan for eksempel prøve å overleve som handelsreisende, eller leiesoldat. Eller du kan prøve å samle sammen en egen hær og ta kontroll over deler av spillets verden med makt.

2 kommentarer om “– Mount & Blade 2 er årets største Steam-lansering”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.