Et nytt XCOM-spill lanseres neste uke

XCOM: Chimera Squad ble akkurat annonsert, og slippes allerede om ti dager.

Vanligvis går det i alle fall noen måneder fra et spill blir kunngjort til det slippes, men det er åpenbart ikke tilfellet med XCOM: Chimera Squad. 2K Games annonserte spillet i dag, med en lanseringsdato satt til 24. april.

Fokus på taktikk

Likte du de taktiske kampene i XCOM 2?
Likte du de taktiske kampene i XCOM 2?

Som du kanskje gjetter er ikke dette noen fullskala oppfølger til XCOM 2. I stedet er det et historiedrevet taktikkspill, satt fem år senere. Mennesker og romvesener jobber sammen for å skape en felles fremtid og City 31 skal være et fredelig idealsamfunn i en ny verden. Men ikke alle er like interessert i å dele planeten med andre, og Chimera Squad er en elitestyrke som skal slå ned opprør.

Du får kontroll over denne elitestyrken, og det som gjør den litt mer interessant enn din typiske XCOM 2-gruppe er at den både inneholder mennesker og utenomjordiske. De elleve soldatene skal alle ha sin egen historie, og selvsagt også et unikt sett med egenskaper. Hvem du velger å ha med ut i felten vil dermed påvirke de taktiske mulighetene dine i stor grad.

Som de eksisterende XCOM-spillene fra Firaxis er Chimera Squad turbasert, men her er det et initiativsystem som avgjør hvilken rekkefølge de ulike enhetene får ta turene sine. Det vil altså si at dine og fiendens enheter tar turene om hverandre, slik som i mange rollespill.

Interessant nok skal spillet selges med hele 50% avslag ut måneden, noe som dytter prisen ned til under hundrelappen her til lands. Her er en video som skal gi et overblikk over spillet:

En kommentar om “Et nytt XCOM-spill lanseres neste uke”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.