Nå er Fix-It Felix Jr. ute på Commodore 64

Det fiktive arkadespillet fra 1982 har fått en høyst ekte Commodore 64-versjon.

De fleste av oss som vokste opp med spill på åtti- og nittitallet har vel sett Disney-filmen Wreck-it Ralph, eller Rive-Rolf som den heter her til lands, som er full av herlige referanser til ekte spillklassikere fra arkadehallene. Hovedspillet i filmen, Fix-it Felix Jr., der Ralph/Rolf ulykkeligvis er den store slemmingen, er imidlertid en ganske troverdig «fake» – det har aldri eksistert.

Men det kunne altså ha eksistert. Hjemmedatamaskinen Commodore 64 ble først lansert i 1982, akkurat samme år som Fix-It Felix Jr. «kom ut», og nå har noen talentfulle retrospillkodere satt sammen en versjon av spillet for den plattformen, som ikke bare fungerer som i filmen men ser skikkelig solid ut.

Inntektene går til UNICEF

Spillet er ute på Itch.io, der du velger om du vil betale noen kroner eller laste det ned gratis. Alle inntektene går ifølge utviklerne direkte til veldedige formål (UNICEF), men i og med at jeg ikke ser noen referanser til godkjennelse fra Disney kan det godt tenkes utviklerne hadde gjort lurt i å ikke involvere penger. Vi får bare se hva som skjer om spillet havner i advokatenes søkelys.

Som vanlig med nye Commodore 64-spill inkluderer lanseringen det du trenger for å spille på PC eller Mac, samt overføre spillet til ekte maskinvare om du vil. Ta en titt:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.