Port Royale 4 legger til kai denne høsten

Det har tatt sin tid, men nå kommer endelig et nytt Port Royale-spill.

Port Royale-serien har hatt både opp- og nedturer siden den ble lansert av tyske Ascaron som et litt mer lettbeint og sjørøverfokusert alternativ til den veletablerte The Patrician-serien med hansabaserte handelsspill. Forrige spill i serien dukket opp i 2012, så nå er det på høy tid med noe nytt – og til høsten får vi nettopp det. Port Royale 4 slippes nemlig den 25. september.

Handel og bybygging

Stor verden.
Stor verden.

Port Royale 4 er et økonomisk strategispill der du sendes tilbake til 1600-tallet og Karibien. Her kappes de europeiske stormaktene om å grabbe til seg så mye rikdom som mulig, men sliter litt med å holde kontrollen over den massive nye verdenen noe som også åpner rikelig med muligheter for de som ikke har helt rent mel i posen.

Spillet lar deg slå deg sammen med en av kolonimaktene og gir deg rollen guvernør. Målet ditt er å få den vesle klyngen med bygninger som du har fått ansvaret for til å vokse seg til et svært handelssenter, og det gjøres ved å sette opp handelsruter og produksjonskjeder i stadig større skala. Du kan også prøve deg på krigføring.

Det hele finner sted i en stor verden der det er plass til 60 byer. I motsetning til i tidligere spill i serien er sjøslag nå turbaserte, og kan ha opp til åtte skip på hver side.

Det blir spennende å se hvordan Port Royale 4 ender opp. Selv om Ascaron ikke lenger eksisterer, ble utviklerteamet bak Ports Royale 4 startet med utgangspunkt i deres gamle hovedstudio. Men de har slitt litt med å nå fordums storhet med spillene de har laget under de nye eierne i Kalypso Media, så personlig kjører jeg en vent-og-se-holdning.

Spillet slippes uansett på både PC og alt av relevante konsoller, og datoen er – som nevnt – satt til 25. september. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.