Japansk kultklassiker dukket opp på Steam

Strikers 1945 er et arkadespill fra 1995, der den andre verdenskrigen ikke er helt som den var i virkeligheten.

Hvis du har sansen for vertikalskrollende arkadespill der skjermen raskt fylles av fargerike kuler, har du kanskje hørt om Strikers 1945. Dette japanske spillet debuterte i arkadehallene i 1995, og ble en slags kultfavoritt i hjemlandet. Det kom senere til både Saturn og PlayStation, og for et par år siden dukket det opp på Switch. Nå er en versjon av spillet lansert på Steam.

Som de fleste slike spill brukte arkadeoriginalen en 4:3-monitor satt på høykant. Om du har mulighet til å gjøre det samme med din egen skjerm, støttes det av spillet.
Som de fleste slike spill brukte arkadeoriginalen en 4:3-monitor satt på høykant. Om du har mulighet til å gjøre det samme med din egen skjerm, støttes det av spillet.

Mech-slagskip

Som du kanskje skjønner, er spillet inspirert av den andre verdenskrigen. Her har man imidlertid tatt seg noen friheter med tanke på historisk korrekthet, så forvent både usannsynlig kraftige våpen og slagskip som kan forvandle seg til mech-roboter.

Steam-versjonen har syv ulike vanskelighetsgrader «for begynnere», og et par ekstra for de som har erfaring. Du kan velge om du vil spille med standard skjermstilling der rammene dekkes av et bakgrunnsbilde, eller om du vil snu hele skjermbildet slik at du kan sette skjermen på høykant for den originale arkadeopplevelsen.

Dessuten skilter spillet med en egen «score attack»-modus der du må kjempe om heder og ære på nettbaserte poengtavler. Det ser ut som PC-versjonen er litt mer responsiv enn Switch-utgaven (skjønt om det er noe vi vanlige folk merker aner jeg ikke).

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.