Street Fighter II er et legendarisk slåssespill

Men har det holdt seg? Retrotimen tester Capcom-klassikeren.

Alle har hørt om Street Fighter II, et slåssespill som tok verden fullstendig med storm da det ble lansert i arkadehallene i 1991. Suksessen ledet til hjemmeversjoner av varierende kvalitet, som kom til alt fra Commodore 64 til SNES. Og, selvsagt, en hel haug relanseringer og oppfølgere.

Alltid like populære Chun-Li gjør det hun er best til.
Alltid like populære Chun-Li gjør det hun er best til. Bilde: Mobygames.

Noen stor introduksjon trenger det neppe – to spillere velger seg hver sin mer eller mindre uortodokse slåssekjempe, og må prøve å banke hverandre ved hjelp av en haug av unike angrep og komboer. Man kan også spille alene, i en kampanje strukturert som et mesterskap der alle karakterene må bankes én etter én.

Men så er spørsmålet: er originalspillet fortsatt noe tess? Gjengen i Retrotimen – som for anledning består av Remi, Lars og Rasmus – har nok litt varierende oppfatninger, men alle er i alle fall enige om at det er best når man har noen å spille med.

Ellers har de sett den norske filmen Jakten på nyresteinen, med Jenny Skavlan i en av hovedrollene. Det viste seg å bli en rar opplevelse. Her kan du høre episoden:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes så godt som hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.