Nordmann bak mye av musikken i Assassin’s Creed: Valhalla

Einar Selvik fra Wardruna har skapt en stor del av musikken i det kommende storspillet.

Det norske bandet Wardruna har kunngjort at frontfigur Einar Selvik samarbeider med komponistene Sarah Schachner og (legendariske) Jesper Kyd om å lage den originale musikken i Ubisofts kommende storspill, Assassin’s Creed: Valhalla.

Wardruna lager musikk inspirert av nordiske tradisjoner, og er nok mest kjent internasjonalt for sine bidrag til den rimelig populære TV-serien Vikings. Selvik har fortalt til Tek.no at han har laget mellom 60 og 70 låter for spillet, og at musikken hans vil være å høre i alle spillets miljøer. Flere av låtene er spilt inn både på engelsk og norrønt.

Assassin’s Creed: Valhalla ble annonsert for et par uker siden. Vi følger vikingen Eivor, som kan være mann eller kvinne avhengig av hva spilleren velger, og det hele starter et sted i Norge før vi tar turen over til England der vikingene hadde mye makt i middelalderen. Eivor er med å grunnlegge en landsby, som blir en slags «hub» du stadig vil vende tilbake til underveis i spillet.

Spillet slippes for det meste av plattformer senere i år, og her er den første traileren:

Du kan jo også få noen eksempler på Wardrunas musikk, for å se hva du har i vente:

Funfact: Jeg skulle vært på Wardruna-konsert tidligere i år. Men den ble utsatt, på grunn av apokalypsen og alt det der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.