DOS-spillet Inner Worlds er relansert på Steam

Spill varulven Nikita og redd verden i dette actionspillet fra 1996.

Da jeg så Inner Worlds på Steam trodde jeg først at det var et nytt indie-plattformspill med retroinspirert grafikk, og jeg var veldig imponert over hvor godt utviklerne hadde truffet med MS-DOS-looken. Faktisk var jeg så imponert at jeg måtte sjekke – og jommen viser det seg ikke at spillet faktisk er fra 1996. Det ser også ut til å ha blitt godt mottatt da det kom, så da er det vel bare på sin plass med en liten artikkel om lanseringen.

Hvis det går som et DOS-spill...
Hvis det går som et DOS-spill…

Inner Worlds er et sideskrollende actioneventyr der du spiller varulven Nikita. Hun må kjempe seg gjennom en stor verden for å bekjempe et uhyggelig monster som har plaget folket hennes i generasjoner. For å hjelpe seg har hun ikke bare en rekke ulike våpen, men hun kan altså forvandle seg til en ulv og bite godt fra seg. Som mange andre spill fra nittitallet er Inner Worlds delt opp i «episoder», der hver episode ser ut til å ha sin egen handling. Det er tre stykker i spillet, og hver skal ha ni brett pluss «bosskamper».

Steam-versjonen kjører på DOSBox. Utviklerne i Sleepless Games sier at de kunne tenke seg å lage en ordentlig Windows-versjon, men at de ikke har budsjett til dette per nå. Jeg ser forøvrig også at de nylig har sluppet en Windows-versjon av Amiga-spillet Pocoman fra 1989. Dette er åpenbart et studio med en lang historie, selv om de ikke er så voldsomt kjent. Her er en Inner Worlds-trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.