Dishonored-studioet er 20 år

Arkane feirer med å gi bort sitt første spill, rollespillet Arx Fatalis.

Arkane Studios har vært en av de mer profilerte utviklerne i de siste 20 årene, selv om de strengt tatt ikke har gitt ut så mange spill. Det de har jobbet med har imidlertid blitt svært godt mottatt, og det faktum at de på ett tidspunkt jobbet med et Half-Life-spill for Valve – mer om det under – viser at de har opplevd stor respekt i spillindustrien.

Arx Fatalis.
Arx Fatalis.

Studioet er nok mest kjent for Dishonored-spillene, men var også ansvarlige for Dark Messiah of Might & Magic og det nyeste Prey-spillet. I dag eies de av Bethesda Softworks, og hva fremtiden bringer er ukjent.

Arx Fatalis

Deres første spill var rollespillet Arx Fatalis, som var inspirert av Ultima Underworld og på mange måter la grunnlaget for den typen spill selskapet har laget siden. Her fikk spillerne en dynamisk verden å utforske, med intrikate systemer som kunne påvirkes gjennom en rekke ulike virkemidler.

I forbindelse med at det nå er 20 år siden Arkane ble grunnlagt, har de valgt å gi bort Arx Fatalis gratis. Den eneste haken er at du blir nødt til å registrere deg på mailinglisten deres for å få tilbudet (eksisterende følgere skal ha fått en e-post med instruksjoner). Tilbudet gjelder frem til 31. mai.

Her kan du se Arkane presentere seg selv:

Hvis du har rikelig med tid til overs, kan du også se denne halvannen timer lange dokumentaren fra Noclip, som tar for seg historien til Arkane med spesielt fokus på deres flere kansellerte spill:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.