– Thief med skytevåpen

Gloomwood er et førstepersons action-/snikespill med retroinspirert grafikk.

New Blood Interactive har gitt ut flere retroinspirerte actionspill i de siste årene, med Dusk som kanskje det mest kjente (selv har jeg bare spilt Amid Evil, som jeg til gjengjeld likte veldig godt). Nå har de sluppet en demo av Gloomwood, et action-/snikespill som de selv beskriver som «Thief med skytevåpen.»

Om skytevåpen faktisk hadde gjort de klassiske Thief-spillene bedre er et spørsmål for en annen artikkel, men Gloomwood ser for så vidt spennende ut likevel.

Åpne og interaktive miljøer

Handlingen finner sted i en stor by der du står fritt til å utforske og navigere deg rundt som du vil, enten du ønsker å sprette rundt på takene eller krype rundt i katakomber og kloakksystemer. Et avansert lys- og lydsystem skal til enhver tid holde rede på hvor lett du er å oppdage, og det lønner seg naturlig nok å holde seg i skyggene og kun løpe hvis du må.

Samtidig er det altså skytevåpen her, og faktisk får du et rimelig rikt arsenal som kan brukes når snikingen slår feil eller du blir litt (for?) utålmodig. Ellers loves vi rike interaksjonsmuligheter med spillets verden, og rikelig med ting du kan bruke for å skaffe deg en fordel. Greit, siden ikke alle byens innbyggere er like naturlige.

Demoen av Gloomwood er tilgjengelig på Steam. Det ferdige spillet kommer «snart», ifølge utgiveren. Hvor snart avhenger kanskje av hvordan demoen blir mottatt. Her er i alle fall en trailer, som også demonstrerer spillets retroinspirerte grafikkstil:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.