Rare eventyr i verdensrommet

En av de første «moderne» indie-suksessene har blitt relansert, og er helt gratis.

Digital Eel har sluppet Strange Adventures in Infinite Space på Itch.io, der spillet kan lastes ned gratis. Strange Adventures in Infinite Space ble opprinnelig sluppet i 2002, og utviklerne selv mener var det det første science fiction-baserte «roguelike»-spillet.

Utforsk universet på 20 minutter.

Spillet gir deg rollen som en romskipkaptein som må lede skipet ditt ut i et tilfeldig generert univers fullt av merkverdige situasjoner som må håndteres på best mulig måte. Spillet har permanent død, som vanlig i sjangeren, men hver runde varer typisk i mellom fem og tjue minutter, så man mister aldri timevis med fremgang når man dør.

Jeg tipper at Strange Adventures ikke føles like friskt i dag som det gjorde da det opprinnelig kom ut, siden mange av ideene som gjorde det så moro i utgangspunktet har blitt svært populære hos indie-utviklere verden over og videreutviklet kraftig i andre spill. Men hvis du har lyst til å oppleve en av de viktigste forfedrene til spill som FTL, kan du altså finne spillet gratis på Itch.io.

I 2006 skrev jeg forøvrig noen ord om oppfølgeren, Weird Worlds, på nettstedet Gamer.no. Artikkelen er fortsatt tilgjengelig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.