Husker du The Games-spillene?

Nå har de dukket opp på GOG, sammen med flere andre retrospill.

GOG har nylig lagt ut syv nye retrospill der lisenseieren er Piko Interactive. Noen av disse var allerede tilgjengelige på Steam, andre er «nye» hva (lovlig) digital distribusjon angår.

Rikelig med action

The Immortal.
The Immortal.

Først ut er Outwars, et spill som opprinnelig ble sluppet av Microsoft i 1998. Dette er et taktisk actionspill med tredjepersons synsvinkel der du må kjempe mot onde romvesener på ulike planeter. Du får rikelig med våpen å leke deg med, og kan også fly takket være rakettryggsekk. Inspirasjonskildene skal ha vært Starship Troopers og MechWarrior.

Så har vi The Immortal, et isometrisk actioneventyr fra 1990. Du spiller en magiker som må reise ned i et enormt grottesystem for å redde din gamle mester, og her må du ikke bare bekjempe rikelig med fiender men også løse gåter til den store gullmedaljen. Spillet har rykte på seg for å være svært vanskelig, så vit hva du går til hvis du ikke har erfaring med det fra før.

Neste spill ut er Super 3-D Noah’s Ark, som du helt garantert har hørt om fra før. Dette førstepersons skytespillet benytter seg av Wolfenstein 3D-motoren, og er en merkelig sak der du spiller Noah fra bibelen, og må «roe ned» dyrene på arken som har blitt litt i overkant viltre etter den lange sjøreisen. Vi har en større artikkel om spillet, om du er interessert i å vite mer.

Hjernetrim, rollespill og sport

Pushover.
Pushover.

Deretter finner vi Pushover, et hjernetrimspill basert på en gammel favorittaktivitet: å velte dominobrikker. Du styrer ei maur som løper rundt og flytter brikker på brettene, og poenget er å sikre at alle brikkene veltes når du først setter i gang prosessen. Spillet introduserer raskt spesialbrikker med ulike egenskaper, og andre komplikasjoner.

Daemonsgate et rollespill satt til et dystert fantasiunivers der byen Tormis er omringet av en demonisk hær. Du må legge ut på eventyr for å finne trollmannen Hestor, som visstnok vet hvordan demonene skal overvinnes. Da spillet først kom i 1993 ut fikk det en rimelig lunken mottakelse, så dette er muligens kun for nostalgikerne.

Helt til slutt har vi spillene jeg nevnte i tittelen – en samlepakke med The Games: Winter Challenge og The Games: Summer Challenge. Disse to sportsspillene kom fra Accolade, og er sportsspill med OL-tema og rikelig med minispill. Forvent alt fra langrenn og skiskyting til kayakkpadling og bueskyting. Ikke forveksle disse spillene med de noe eldre Epyx-spillene med nesten samme navn.

En variert håndfull utgivelser her, altså. Det er godt å se at det fortsatt kommer retrospill til GOG, og både Pushover og The Games-spillene er titler jeg godt kunne tenke meg å ta en ny runde med igjen selv.

Noen av bildene er fra Mobygames.

En kommentar om “Husker du The Games-spillene?”

  1. Oooooh, Winter Challenge! Et av mine favorittspill da jeg var liten! N. Harken, we meet again…. *hytter med neven* Lurer på om enter-tasten er like holdbar som på tastaturene før i tiden….

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.