Spelunky 2 har fått slippdato

For PlayStation 4, i alle fall. PC-versjonen kommer noe senere.

Indie-spillet Spelunky var med å introdusere «roguelite»-begrepet – det var i bunn og grunn et plattform-/utforskingsspill, men det introduserte elementer fra «roguelike»-sjangeren som tilfeldig genererte miljøer og systembaserte spillmekanismer der verden ble styrt av ulike sett med regler som samhandlet med hverandre på ulike måter.

Lansering neste måned

Oppfølgeren har vært under utvikling i det som på fagspråket kalles «i evigheter», men nå er den endelig klar for lansering. Utvikler Mossmouth har annonsert at Spelunky 2 slippes på PlayStation 4 den 15. september.

Om du heller vil spille spillet på PC, forteller Derek Yu fra Mossmouth at den versjonen vil komme noe senere. Grunnen til at den ikke slippes samtidig med konsollutgaven er at den nettbaserte flerspillerfunksjonen krever (en av mange nyheter i spillet) litt ekstra tid på PC. Versjonen for PC debuterer på Steam, men vil slippes på andre distribusjonsportaler senere.

I denne videoen kan du se noen av nyhetene i Spelunky 2:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.