Doom-klonen Zero Tolerance har blitt relansert

Har vært tilgjengelig gratis i over 20 år, men nå koster Mega Drive-spillet penger igjen.

Jeg har skrevet mye om Doom-inspirerte spill på Amiga, men det var langt fra den eneste plattformen der det dukket opp slike spill i kjølvannet av at sjangeren ble populær på PC. Sega-konsollen Mega Drive fikk også noen førstepersonsskytere, og et av disse er nå tilgjengelig i emulert form på Steam.

Romvesenslakt i fremtiden

Det heter Zero Tolerance, og her slippes du løs i labyrintaktige sci-fi-miljøer fulle av terrorister fra verdensrommet. Spillet skilter med 40 nivåer fulle av fiender, og i motsetning til i mange andre titler av denne typen krever det at du slakter ned hver eneste fiende på nivået før du får lov til å gå videre.

Zero Tolerance bruker en Wolfenstein 3D-aktig motor der miljøene er flate og fiendene er todimensjonale. Selve spillvinduet er også ganske lite. I sin tid fikk det en relativt god mottakelse på Mega Drive, skjønt om det har tålt tidens tann aner jeg ikke. Steam-versjonen har blant annet muligheten til å lagre spillet underveis, og legge ulike typer filter på grafikken.

Var egentlig gjort gratis

Det som er litt frustrerende med denne lanseringen er imidlertid at spillet faktisk har vært gratis i over 20 år. Så ble rettighetene kjøpt av lisenshamsterne i Piko Interaktive, og i kontrakten gjorde de det klart at den originale utvikleren, Technopop, ikke lenger fikk lov til å distribuere spillet gratis. Jaja.

Zero Tolerance støttet forøvrig mulighet for to spillere via kabel, noe svært få Mega Drive-spill gjorde. Om Steam-versjonen har flerspillerfunksjonalitet vet jeg ikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.