Nye Demon’s Souls ble vist frem i går

Blir et lanseringsspill for PlayStation 5. At en PC-versjon ble nevnt var visst en «menneskelig feil».

Det begynner å nærme seg lanseringen av en ny PlayStation-konsoll, og i går hadde Sony et stort nett-event der de blant annet viste mange av spillene som skal komme til den nye maskinen. Et av disse er en nyversjon av From Softwares klassiske Demon’s Souls, som blir et lanseringsspill for systemet. Det betyr altså at det slippes den 19. november her til lands.

Nyversjonen utvikles ikke av From Software selv, men av amerikanske Bluepoint Games. De har en rekke lignende prosjekter på rullebladet, og var sist aktuelle med PlayStation 4-versjonen av Shadow of the Colossus.

Startet et fenomen

Vi bare snur i døra.
Vi bare snur i døra.

Demon’s Souls kom opprinnelig til PlayStation 3 i 2009, og var det første spillet i den etter hvert vanvittig populære Souls-serien (som også kan sies å inkludere Bloodborne og Sekiro om man er liberal). Det var i seg selv en åndelig oppfølger til PlayStation-spillet King’s Field, men introduserte mange av elementene som har gjort serien så anerkjent.

Nyutgaven skal være trofast mot originalen, men finjustert både for å føles frisk, og for å svare til moderne spilleres forventninger. Du kan lese mer om den på PlayStation-bloggen.

Artig nok ble gårsdagens trailer akkompagnert av beskjeden om at spillet også skulle slippes på PC. Den har senere blitt trukket tilbake, og Sony sier til PC Gamer at den ble inkludert ved en feil.

Om dette betyr at noen var litt for ivrige med hemmelighetsstemplet informasjon eller om det var en standardgreie som snek seg inn i feil trailer (mange av PS5-spillene kommer jo også til PC) vet vi ikke, men enn så lange får vi behandle spillet som PlayStation 5-eksklusivt. Skulle det dukke opp for PC vil nok det uansett ikke skje før tidligst neste år.

Her er en ny trailer, helt uten PC-referanser:

2 kommentarer om “Nye Demon’s Souls ble vist frem i går”

  1. Kommer garantert til PC også, men det høres nok ikke like bra ut for Sony når de skal skryte av hvor eksklusive spillene deres her. Patetisk av Sony å prøve å dementere dette. Var vel ikke eneste spillet det gjaldt heller.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.