– Slik skal du lage nyversjoner

Retrotimen har kost seg med Super Mario All-Stars for SNES.

Samlepakker med nyversjoner av klassiske spill er ikke noen ny ting. Et klassisk eksempel er Super Mario All-Stars på SNES, som opprinnelig dukket opp i 1993. Her lagde Nintendo 16-bits-versjoner av fire Super Mario-spill fra klassiske NES.

En kjent scene i ny drakt. Bilde: Mobygames.
En kjent scene i ny drakt. Bilde: Mobygames.

Trofaste nyversjoner

Pakken inneholder altså Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels, Super Mario Bros. 2 og Super Mario Bros. 3. De originale nivåene er trofast gjenskapt, men med oppgradert grafikk som blant annet utnytter seg av SNES-maskinvarens mulighet til å vise flere farger på skjermen samtidig. Lyden har også blitt forbedret, og lagremuligheter er inkludert.

Super Mario All-Stars ble nylig lansert som en del av spillsortimentet på Nintendo Switch Online, og i den anledningen har Retrotimen tatt en ekstra titt på spillet. I studio denne uken finner vi Lars, Otto og Ida, og her kan du høre episoden:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie (selv om vi setter pris på det!), kan du følge dem på Facebook og Anchor.fm. Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.