Arkadeklassikeren Burnin’ Rubber kommer til Switch og PS4

Hamster har også nylig relansert Gemini Wing og Earth Defence Force.

Den japanske retroutgiveren Hamster fortsetter å slippe klassiske arkadespill på Switch og PlayStation 4. I dag dukker Data East-spillet Burnin’ Rubber opp på Switch, og det skal også slippes på PlayStation 4 snart. Dette er et klassisk fugleperspektiv-bilspill fra 1982, der du må prøve å dytte fiendebiler slik at de krasjer, samtidig som du unngår hindringer selv.

Fikk uoffisiell Commodore 64-versjon

Spillet dukket opp på flere hjemmeplattformer, og som vanlig tipper jeg det er mest kjent for sin Commodore 64-versjon her til lands. Den versjonen var imidlertid uoffisiell – en ren klone der utgiveren til og med var frekke nok til å bruke samme navn. Artig nok fikk flere av de offisielle versjonene et helt annet navn, nemlig Bump ‘n’ Jump.

Setter du pris på arkadespilloverføringene fra Hamster kan det kanskje også være interessant at de nylig har lansert Gemini Wing (1987) og Earth Defence Force (1991) for samme plattformer. Begge disse er skrollende skytespill av den typen japanerne er så glade i; førstnevnte skroller vertikalt, mens sistnevnte skroller horisontalt.

Alle spillene er en del av Arcade Archives.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.