Småtvilsomme Voyeur får nytt liv

Nok et spill fra konsollfloppen Philips CD-i relanseres om ikke lenge.

Det kom mye rart til Philips-konsollen CD-i. Det var kanskje fordi den brukte nettopp CD-ROM-plater, og hvis vi skal være ærlige kom det fryktelig mye rart i de tidlige årene med CD-ROM-spill. Voyeur er et godt eksempel – en slags erotisk thriller med ekte video, der du spionerer på en amerikansk presidentkandidat som har rikelig med skjeletter i skapet.

Hva driver naboen på med?

I dag ville han vel bare sagt «fake news», og så var det helt greit.
I dag ville han vel bare sagt «fake news», og så var det helt greit.

Spillet er inspirert av Alfred Hitchcock-filmen Rear Window (Vindu mot Bakgården), og du får anledning til å spionere på ulike rom i rikingens hus. Han har samlet hele familien sin for anledningen, og dette er litt av en gjeng, så det blir mye å se. Men siden klokka hele tiden tikker fremover gjelder det å prioritere, og unngå å la seg distrahere.

Om du ikke klarer å samle alle trådene innen tiden er ute (eller kommer til feil konklusjon), dukker det opp en leiemorder for å knerte deg. Og for å gjøre det hele litt mer utfordrende, er det et element av tilfeldigheter inne i bildet – så mysteriet er ikke det samme hver gang.

Voyeur ser generelt ikke ut til å ha blitt fullstendig slaktet, så det kan jo være et interessant spill å ta en titt på om du ikke er redd for hva Steam-vennene dine tenker. Det relanseres nemlig på nettopp Steam om ikke så voldsomt lenge, via Pixel Games UK. De har allerede sluppet ett CD-i-spill på tjenesten, og det skal komme flere i fremtiden.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.