– Det er kult at det er så nådeløst

cd SPILL mener at Police Quest imponerer, selv om det ikke nødvendigvis har tålt tidens tann så godt.

Du vet det gamle ordtaket: Man venter i evigheter på en podcast om Police Quest, og så kommer to stykker rett etter hverandre? Vel, etter at Retrotimen rev Sierras politieventyr i fillebiter for en ukes tid siden har cd SPILL nå lagt ut sine inntrykk. Jeg kan påpeke at denne podcasten allerede var spilt inn da Retrotimen publiserte sin Police Quest-episode, så dette er ikke ment som noe svar.

Bilkjøringen kan være frustrerende. Men å utforske spillets åpne verden var svært fascinerende i sin tid.
Bilkjøringen kan være frustrerende. Men å utforske spillets åpne verden var svært fascinerende i sin tid.

En annen viktig detalj er at mens Retrotimen fokuserte på nyversjonen fra nittitallet, er det originalen fra 1987 cd SPILL har tatt for seg. Det er noen ganske store forskjeller mellom de to utgavene, og mens nyversjonen kanskje er mer brukervennlig har den for eksempel en helt annen (og ærlig talt kjedeligere) tilnærming til bilkjøringen.

For å diskutere Police Quest har Erik André og Sigve fått med seg Gøran Solbakken fra Gamer.no og podcasten DoubleJump. Alle har gode minner fra å ha spilt spillet i barndommen, men hva tenker de om det i dag? Uten å «spoile» for mye er de nok litt mer nyanserte enn det Retrotimen var.

Her kan du høre ukens episode:

En av utviklerne bak Police Quest var Al Lowe, som er mest kjent for Leisure Suit Larry-serien. Visste du at han også lagde et Donald Duck-spill?

2 kommentarer om “– Det er kult at det er så nådeløst”

  1. Nå har ikke jeg hørt noen av podcastene, men det er ikke veldig overraskende at Retrotimen, som virker å fokusere mest på spill som dagens fjortiser kanskje mener er retro (og at Nintendo er eneste plattform som finnes) ikke liker et brutalt gammelt eventyrspill til PC (og atpåtil velger å spille VGA-versjonen), mens cd SPILL, som faktisk fokuserer på retrospill liker det. Jeg synes også at det er morsomt hvordan en del åpne verden-spill i dag blir lovprist for å være så «realistiske», men det å måtte gå rundt en bil i et spill med «dårlig grafikk», til PC, i en treg sjanger, ja det er av en eller annen grunn døden bak do.

    Police Quest er forøvrig langt unna å være tidenes beste spill, men det er et unikt spill, et banebrytende spill, og vi har vel aldri sett makan verken før eller senere. Det er helt klart et bra spill. Det fortjener det all ros i verden for.

    Svar
  2. Det kan nevnes at Ken Williams kom innom en retrospill-gruppe på facebook her om dagen. Der ville han melde fra om at han har skrevet en bok under korona-pandemien som omhandler historien til Sierra. Spennende for entusiastene! Kan bestilles på http://www.kensbook.com

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.