Her er en gratis prolog for det nye Syberia-spillet

Syberia: The World Before slippes neste år, men du kan få et inntrykk av det nå.

De to første Syberia-spillene var med å skape håp for eventyrspillsjangeren i en tid der ingen større utgivere ville satse på slike spill (mens digital distribusjon og folkefinansiering fortsatt lå et stykke unna). De var hjertevarme spill fulle av mysterier og vakre miljøer, samt gåter som satte hjernen på prøve, og personlig regner jeg originale Syberia som et av sjangerens flotteste spill.

For noen år siden fikk serien et tredje spill, skjønt det fikk en blandet mottakelse (og i skrivende stund markerer Steam at nylige brukeranmeldelser er «mostly negative»). Microids og serieskaper Benoit Sokal prøver imidlertid igjen, og i 2021 kommer Syberia: The World Before.

Kate (bakerst) har gjennomgått noen forandringer siden sist.
Kate (bakerst) har gjennomgått noen forandringer siden sist.

En liten smakebit

Nå kan du teste en gratis prolog for det kommende eventyrspillet. Jeg vet ikke hvor mye innhold den byr på, men basert på brukernes tilbakemeldinger ser det ut som vi kan forvente en times tid med spilling. Så hvis du mangler noe å gjøre i kveld, kan du jo ta en titt.

Syberia: The World Before foregår både i «nåtiden» (som for hovedpersonen Kate Walker er i 2004) og i 1937. Dermed får vi et glimt av Syberias versjon av verden slik den var da maskineriene og automatonene som har stått sentralt i serien var nye. I 1937 får vi rollen som 17 år gamle Dana Roze, en briljant pianist med en uviss fremtid.

Kate Walker har på sin side blitt tatt til fange og gjort til slave i saltgruver i Sibir, og overlever så godt hun kan. Det virker med andre ord som dette nye Syberia-spillet er en god del mørkere enn tidligere spill i serien.

En kommentar om “Her er en gratis prolog for det nye Syberia-spillet”

  1. Spillet er nå ute, og ser at det faktisk får veldig bra kritikk… Det hadde jeg ikke trodd etter hva som skjedde med det tredje spillet i serien. Frister med Syberia-maraton nå!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.