12 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse ZX Spectrum-spillene?”

 1. Jeg er sikker på 4 stk. Nr 4 ante jeg ikke eksisterte på denne platformen. Du har rett i at denne quizen ikke er alt for vanskelig, jeg kjenner igjen mange av de andre spillene fra andre plattformer, men husker bare ikke :)

  Tror forresten at jeg aldri spilt et Spectrum spill i hele mitt liv. Det er for galt

  Svar
 2. Er denne quizen lett, altså? :P Jeg kan nummer 3 og 9. Muligens 5 om det er en port av et kjent arkadespill…. Lurer på hva du skal true med neste gang. ;)

  Svar
 3. Her er jeg sikker på 8 av dem. Flere var jo på C64 også. Må lese mer Retro Gamer, gutta. :P

  Nr. 3 er jeg sikker på jeg ikke har sett og nr 8 kommer jeg ikke på nå men har sett den figuren flere ganger før. Vi får se i morgen.

  Jeg tror ikke jeg har spilt noe på en Spectrum noensinne jeg heller, men har jo lest en del om den opp igjennom. Har lest flere av bøkene som er kommet de siste årene og har Spectrum Addict dokumentarene liggende også. Jeg er fortsatt ikke veldig interessert i å ha en Spectrum selv, men jeg er veldig interessert i historien og betydningen den for den tidlige britiske spillbransjen og dermed den europeiske også.

  Svar
  • Ja, ZX Spectrum er mye viktigere for spillhistorien enn oppmerksomheten den får i dag skulle tilsi, og det er en plattform jeg har lyst til å utforske mye mer selv (men som deg har jeg ikke så voldsomt lyst til å faktisk eie en ekte maskin).

   Svar
 4. Gøy! Trodde jeg hadde god oversikt over Speccy-spill men her greier jeg bare 3, 5 og 9.
  3 er forøvrig det soleklart beste spillet til ZX Spectrum, empirisk basert på at jeg brukte hele barndommen min på det, i den grad at faren min fremdeles bruker begrepet «utterly tired» i utide.

  Svar
 5. Ok,

  1: Jet Set Willy – «The Wine Cellar» avgjør for meg at det ikke er Manic Miner, der MM hadde mer tilfeldige nivåer så hadde JSW en setting der han rydda huset etter en fest og hadde nivåer som Master Bedroom etc. Spilte både MM og JSW på C64, og nei jeg klarte ingen av dem.
  2: Atic Atac – huska tittelen men måtte riktignok dobbelsjekke stavemåten her
  3: —
  4: Jetpack
  5: R-Type
  6: Skool Daze – Spilte C64 versjonen mange ganger men fant aldri ut av alt man måtte gjøre
  7: Ant Attack
  8: —
  9: Out Run
  10: Head over Heels – Om noe så er det flere av disse isometriske spillene som ZX Spectrum var så kjent for som jeg kunne tenke meg å utforske en dag

  Husker fortsatt ikke nummer 8 nei.

  Svar
  • Alt rett her :)

   Jeg kunne også godt tenke meg et lite dypdykk i de isometriske spillene, og er jo ikke alle man trenger Spectrum for heller. Head over Heels kom f.eks. til Amiga etter hvert.

   Svar
  • Riktig! Dette gikk jo rimelig glatt. :)

   Funfact, det er hele tre spill fra Rare (fra da de het Ultimate Play the Game) i denne quizen, Atic Atac, Gunfright og Jetpac.

   Svar
 6. Kunne noen av dem andre også (5,6 og 9), men Terje var kjappere enn meg med å svare dem.

  Tar gjerne mer ZX straff jeg ;-) …eller du kan jo alltids prøve med en ORIC quiz også – ville trolig
  vært en utfordring for de fleste (fun fact: ORIC Atmos var faktisk den første spillmaskinen jeg hadde).

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.