Bloodlines 2 har mistet enda en hovedforfatter

Cara Ellison har forlatt prosjektet.

2020 har vært et dårlig år for det kommende rollespillet Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Først ble primus motor bak hele prosjektet, Ka’ai Cluney, sparket sammen med hovedforfatter Brian Mitsoda (som også var det viktigste bindeleddet mellom Bloodlines 2 og forgjengeren). Mitsoda uttrykte på det tidspunktet sjokk over at han mistet jobben, og ante ikke hvorfor.

Nå har den andre hovedforfatteren, Cara Ellison, forlatt teamet. Hun ble ikke sparket, men «sluttet i september for å jobbe med andre ting.» Paradox forsikrer oss om at «mange av tingene hun tilførte spillet kommer til å finne veien til den ferdige versjonen», noe som er en litt rar ting å si med tanke på rollen hun i mange år har hatt på prosjektet.

Dette kommer i tillegg til at bidragene til rollespillforfatteren Chris Avellone har blitt fjernet fra spillet, etter beskyldninger om upassende oppførsel.

– This is fine.
– This is fine.

Hvem gleder seg fortsatt?

Jeg skal ikke legge min stemme til alle de (ofte fryktelig irriterende) diskusjonene rundt hva som kan ha skjedd i kulissene her, men når et spill mister hele sitt originale kreative team på få måneder er det jo åpenbart at ting ikke er helt som de skal, og måten det skjedde på reflekterer ikke spesielt godt på utgiver (og eier av utviklerstudioet) Paradox Interactive.

Det er sjeldent et kommende spill har klart å ta et like heftig svalestup ned fra den øvre delen av listen over spill jeg gleder meg til som dette. Jeg var en av dem som virkelig elsket originalen, på tross av dens mange merkverdigheter og feil, og selv om jeg hadde foretrukket flere veteraner fra Troika Entertainment på teamet likte jeg generelt det utviklerne sa.

Da Paradox begynte å demonstrere spillet syntes jeg ikke det de viste var så voldsomt imponerende, men til gjengjeld var det åpenbart en glød og kjærlighet til prosjektet i teamets ledelse som ga meg håp. Det har vel i stor grad forsvunnet sammen med dem.

Jaja, hva tenker dere? Er spillet fortsatt på deres ønskelister?

4 kommentarer om “Bloodlines 2 har mistet enda en hovedforfatter”

  1. Kan tenke meg at noen av utviklerene ønsker å gå i retning White Wolf mens andre i retning av den tulle trilogien (filmer) hvor vampyrene kan gå i dagslys og gløder av diamanter.. får håpe Paradox ønsker blod og White Wolf stil 🤞 Så blir spennende å se hvor det ender tenker jeg..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.