Kosmisk skrekk og turbasert kamp

Stirring Abyss er litt som XCOM, bare at fiendene har flere tentakler.

Slitherine har akkurat sluppet Stirring Abyss, et interessant lite taktikk-/strategispill som vekker minner om XCOM-serien, men også har «roguelike»-elementer og en liten dose kosmisk skrekk.

Her er det ikke utenomjordiske utriveligheter du slåss mot – i stedet finner spillet sted på havets dyp, der en amerikansk ubåt har sunket like ved det som viser seg å være eldgamle ruiner. Dessverre er disse fortsatt bebodd, og de som bor der er alt annet enn vennlige. Spillet er inspirert av forfatterskapet til H.P. Lovecraft, så du kan jo selv tenke deg hva som venter.

Omfattende kampanje

Stirring Abyss byr på taktisk kamp i turbasert modus, og mellom oppdragene får du muligheten til å oppgradere (reparere) ulike rom i ubåten, oppgradere figurene dine og utstyre dem med nye våpen og slikt. Du kan til og med mutere dem, noe som høres veldig drittsekk-aktig ut, men hvis alternativet er verdens undergang eller noe slikt kan man jo kanskje forstå det.

Spillet virker egentlig ganske spennende, og det ser ut som det har fått en god mottakelse så langt. Det er for eksempel ute på Steam og GOG. Her er en stemningsfull trailer:

Og her er en video der spillmekanismene forklares:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.