Her er en nyversjon av North & South

Det lettbeinte strategispillet basert på tegneserien Blåjakkene er tilbake i ny form.

I fredagens quiz hadde jeg hentet inn et bilde fra North & South på Amiga, og i dag oppdaget jeg jommen at spillet har fått/er på vei til å få en nyversjon. Den ble lansert på Switch, Xbox One og PlayStation 4 (i USA, i alle fall) i forrige uke, og mens Microsoft Store har PC-versjonen er lanseringsdatoen på Steam satt til 5. november.

Dette var nytt.
Dette var nytt.

Blå mot grå

I likhet med originalen er spillet basert på den belgiske tegneserien Blåjakkene, som finner sted under den amerikanske borgerkrigen. Handlingen følger imidlertid ikke tegneserien, i stedet er dette et strategispill der man må ta kontroll over en av aktørene i krigen og prøve å vinne.

Som strategispill er North & South et ganske enkelt turbasert spill ikke helt ulikt Risk. Men individuelle slag utkjempes i sanntid der man må bruke de ulike typene enheter for å overvinne motstanderne. Spillet har også actionsekvenser, som i nyversjonen er førstepersons skytespill der målet er å forsvare eller erobre fort. Her er det delt skjerm når to spillere kjemper mot hverandre.

Det er voldsomt lenge siden jeg har prøvd originalspillet, så om det fortsatt holder mål aner jeg ikke. Nyversjonen ser jo ikke ut som noe megaprosjekt, men det blir spennende å se hvordan den blir mottatt. Det kom også en nyversjon for noen år siden, som ikke ble så populær. Denne har nå blitt fjernet fra markedet.

Her er en (uoffisiell) video fra Switch-versjonen:

Et annet artig strategispill på Amiga var Nuclear War. Les vårt tilbakeblikk!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.