Styr det hemmelige politiet i Floor 13: Deep State

Det obskure strategispillet Floor 13 fra 1992 har fått en oppfølger.

Floor 13 er et strategispill fra 1992 som jeg lenge har hatt lyst til å skrive om (jeg har faktisk en original kopi av Amiga-versjonen liggende). Spillet gir deg rollen som sjefen for et hemmelig politi – tenk Stasi eller KGB – bare i et vestlig demokrati. Jobben din er å bruke alle lovlige og ulovlige midler for å sikre stabilitet, og regjeringens popularitet.

Fra 1992 til 2020

Konseptet har vel ikke akkurat blitt mindre aktuelt med årene, og nå har vi passende nok fått en oppfølger laget av utviklerne bak originalen. Floor 13: Deep State sender deg tilbake til London, der du må benytte deg av alt fra falske nyheter og ulovlig overvåking til drap for å sikre status quo. Du slipper selvsagt å skitne til hendene dine selv, alt du trenger å gjøre er å underskrive ordrene.

Floor 13: Deep State ser ut til å kunne plasseres i omtrent samme sjanger som Papers, Please og Orwell, og utviklerne kaller det en «dynamisk, dokument-drevet dystopi». Spillet skal være inspirert av dagens politiske situasjon, og hendelsene i spillet er inspirert av virkelige hendelser. Her er en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.