Nytt SpellForce-spill er ute nå

I SpellForce 3: Fallen God leder du en gjeng troll.

SpellForce-serien har hatt en plass i hjertet mitt helt siden jeg falt pladask for SpellForce: The Order of Dawn da det dukket opp i 2003. Den har samtidig hatt sine problemer, og en av grunnene til dette er nok at originalutvikleren Phenomic ble kjøpt av Electronic Arts, og dermed måtte byttes ut med andre studioer (og ja, Phenomic er selvsagt nedlagt nå, EA er tross alt EA).

I de senere årene er det Grimlore Games som har hatt ansvaret for serien, for utgiver THQ Nordic. De lanserte SpellForce 3 i 2017, samt en frittstående ekspansjon ved navn Soul Harvest i fjor. Nå har de sluppet enda en frittstående ekspansjon. Den heter Fallen God, og kan altså spilles uavhengig om du har SpellForce 3 eller ikke.

Strategi og rollespill

Som vanlig er det snakk om en kombinasjon av sanntidsstrategi i Warcraft-inspirert stil og rollespill. Heltene dine kan styres som rollespillfigurer, og får erfaring, nytt utstyr, og så videre underveis. Samtidig må du bygge opp hærer og lede dem i kamp. Spillets enspillerkampanje gir deg kontrollen over en gjeng orker, og målet deres er intet mindre enn å vekke en død gud tilbake til live.

Utviklerne hevder kampanjen får over 20 timer med innhold, og det er selvsagt også mulig å spille i flerspiller der man også kan velge å spille som alver, orker og mennesker.

Brukeranmeldelsene ser ut til å være positive så langt, men det er ikke så voldsomt mange av dem. Spillet er ute på Steam og GOG, og her er en trailer:

Har du testet noen av SpellForce 3-spillene? Hva syntes du i så fall om dem?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.