Nintendo-konsollen vi aldri fikk

Famicom er mer enn bare NES for Japan. Hør Spæll diskutere Nintendos første ordentlige spillkonsoll.

Spæll er tilbake, denne gangen med en ny spesialepisode. I stedet for et enkeltspill eller en serie, er det nemlig en plattform som er fokus i dagens podcast – Nintendo Famicom. I Europa har vi en tendens til å se på Famicom som en NES i en mer «leken» innpakning, men denne konsollen er mye mer enn som så.

Rik episode

For å diskutere historien bak Famicom og alle de tingene som gjør den unik har Adrian og Håkon fra Spæll fått med seg ingen ringere enn retrobonden sjøl, Otto fra Retrotimen. Jeg mistet tellingen da han fortalte hvor mange Famicom-konsoller han har kjøpt, men han har så definitivt peiling på sakene sine.

Her får vi en innholdsrik og informativ episode som varer i halvannen time, så jeg skal ikke kaste bort tiden deres med mer pjatt. Trykk «play»-knappen for å høre episoden:

Fotoet brukt i toppbildet er tatt av Evan Amos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.