Fredagsquiz: Kjenner du disse rollespillene?

Dagens quiz er en utfordring.

Etter forrige ukes eventyrspillquiz har jeg denne gangen hoppet over til det man i alle fall før i tiden anså som en nært beslektet sjanger, rollespill. I motsetning til eventyrspill var nok rollespill i litt større grad en nisjesjanger på åtti- og nittitallet. Derfor er nok ukens quiz litt vanskeligere enn forrige ukes.

I tillegg har jeg unngått å fylle utvalget med «kjente» klassikere, skjønt jeg må påpeke at alle spillene har et godt rykte. Jeg kan også nevne at ingen av disse spillene er i JRPG-undersjangeren.

Forrige ukes quiz hadde kun PC-spill, men denne gangen kunne jeg ikke dy meg, så i utvalget finner du to bilder fra Amiga og to fra Commodore 64. Det betyr ikke at de avbildede spillene var eksklusive for disse plattformene, men jeg sier heller ikke at de ikke var det. Sorry!

Alle spillene er fra åtti- og nittitallet, og de nyeste er vel fra midten av nittitallet. Som vanlig setter vi pris på om du ikke røper titlene før midnatt, natt til lørdag. Men du må gjerne fortelle hvor mange du klarer å gjette før den tid. Her har du ukens spill:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten finner du her.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

De fleste bildene stammer fra Mobygames denne gangen.

18 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse rollespillene?”

 1. Kan… 6 stykker. Jeg begynte å elske rollespill ganske sent, egentlig. Det var eventyr og turbasert strategi som var min greie i mange, mange år før jeg prøvde Might & Magic 6 av alle ting, og det ble jeg hekta på, men det var jo først i 1998. Spilte jo noen klassikere før det også, men jeg ble aldri virkelig bitt av basillen. En del hadde nok å gjøre med grafikken i starten. Husker hvor stygt jeg synes spill nummer 1 her så ut f.eks, når jeg kunne spille Day Of The Tentacle i stedet. Skammelig sett i ettertid, jeg vet det…..

  Svar
 2. En sjanger jeg liker, men her var det en del jeg ikke kjente igjen. Tar noen da, en har jeg jo skrevet en del om selv for en stund siden!

  Svar
  • 1: —
   2: Dungeon Master
   3: —
   4: Elder Scrolls 2: Daggerfall
   5: —
   6: Black Crypt
   7: —
   8: —
   9: —
   10: Wasteland

   Ikke rare greiene. Black Crypt er den eneste her som jeg har spilt ordentlig, og skrevet om som nevnt. De andre har jeg vært såvidt borti eller gjenkjenner fordi de har vært omtalt en del tidligere på grunn av betydningen de har hatt.

   Svar
 3. Nr. 3 er Worlds of Ultima : The Savage Empire
  (som har blitt et støttet spill av ScummVM (via nuvie..) :D .. men det er ikke helt spillbart enda… :/)

  Svar
  • Riktig. Så:

   1: —
   2: Dungeon Master
   3: Worlds of Ultima: The Savage Empire
   4: Elder Scrolls 2: Daggerfall
   5: Darklands
   6: Black Crypt
   7: —
   8: —
   9: Ligner veldig på et Wizardry-spill. :)
   10: Wasteland

   Svar
 4. Nr.7 ser mye ut som Questron II eller Legacy of the Ancients, men er sannsynligvis The Legend of Blacksilver. De ser alle like ut.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.