Fredagsquiz: Kan du identifisere disse retrospillene?

Men hvor har bildene blitt av?

Det er quiztid igjen, men jeg har glemt bildene i de andre buksene mine, og klokka er fire allerde (iik!). Så jeg prøvde å beskrive spillene i stedet. Klarer du å gjette deg til hvilke ti åtti- og nittitallsspill jeg snakker om?

Som vanlig setter vi pris på om du ikke røper titlene før midnatt, natt til lørdag. Men du må gjerne fortelle hvor mange du klarer å gjette før den tid.

Her har du ukens nøtter:

1. Det er en mørk kveld på kirkegården, der du møtte kjæresten din for et hyggelig stevnemøte. Men nå har en demon kidnappet henne, og råtnende lik klatrer opp fra gravene sine for å kverke deg. Æsj, da.

2. Du titter ned på det inntørkede menneskehodet du holder i hendene. Hodet titter tilbake, og smiler.

3. Du har nettopp ankommet Rio de Janeiro, og jommen streiker ikke de fordømte havnearbeiderne igjen. Sukk!

4. Her hviler en ung mann. Han snublet i en katt, og falt til sin død.

5. Bukta bader i aftensolen. Et periskop dukker opp fra bølgene, snur seg rundt, og dukker ned igjen. Verken de tre mennene eller den dinglende edderkoppen bryr seg.

6. Egentlig ganske sprøtt at noen har bygd en svær landsby på ryggen til en skilpadde. Men den tar oss dit vi skal, så…

7. Speilbildet ditt er en skikkelig drittsekk.

8. Du drar for å besøke din grønne venn, men selv om det er fyr i peisen er han borte vekk. Det henger syv bær i tretaket.

9. En bondeslamp ber deg om å pelle deg vekk fra eiendommen hans, før han fyrer av et par skudd i din retning. Best å bare svare med samme mynt.

10. De to prestene virker veldig hyggelige, men kan du stole på dem? Eller er de enda verre enn ulvene på utsiden?

Denne gangen står du fritt til å bruke omvendt bildesøk.

Lykke til! Fasiten finner du her.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

Ingen bilder stammer fra Mobygames denne gangen.

14 kommentarer om “Fredagsquiz: Kan du identifisere disse retrospillene?”

 1. en artig vri. Hell i uhell, vil jeg si! Jeg ville ikke gjettet hvem som snublet i katten og døde, dersom jeg ikke hadde lest en artikkel du(?) skrev om spillet. Jeg mistenker at jeg klarer 6 av 10 denne gangen. ( er det lov å google for å bekrefte det jeg tror er riktig svar?)

  Svar
  • Vi prøver:

   1: Ghosts ‘n’ Goblins
   2: The Secret of Monkey Island — Navigator-hodet
   3: Ports of Call — De streika sørenmeg overalt hele tiden!
   4: —
   5: IK+
   6: Golden Axe — Og Dødestien var på ryggen til en kjempeørn. Han var nok glad i sopp han som skrev dette.
   7: Prince of Persia
   8: —
   9: Cannon Fodder — «Get orf moi laand!»
   10: —

   Svar
   • Nice! Prince of Persia trodde jeg kom til å bli vrien. Men det er jo samtidig en ganske ikonisk fiende.

    Nr. 9 var ikke spillet jeg tenkte på, problemet med tekstbeskrivelser er jo at de av og til kan passe til flere spill. Jeg kom aldri så langt i Cannon Fodder (det ligger på lista over spill jeg må gi en ny sjanse).

    Så her er det fortsatt mulig å komme med forslag.

    Svar
    • Aha. Et stykke ut i Cannon Fodder kommer du til noen type baner som er skottland eller wales eller nord-england eller noe. Britisk landsbygda ihvertfall. Et av oppdragene der heter nettopp Get Orf Moi Laand. Flere av banene i Cannon Fodder har sivilister som går rundt på måfå, og i disse banene er det bønder som sier dette og skyter etter alle. Og om ikke oppdragsbeskrivelsen presiserer «protect all civilians» så er det best å bare skyte dem ja. Geneve-konvensjon be damned.

     Svar
 2. Oi dette var gøy! Varmer du opp til adventsnøtter? :)

  Er temmelig sikker på 3 av de. Flere andre føles kjent ut, men som nr 9 så er jeg sikkert på feil tidsepoke (tenker RDR2..haha!)

  Svar
 3. Aargh.. tekstbeskrivelser.. min gamle quiz-nemesis ;-)

  Tja.. Kan nr 4 være King’s Quest III: To Heir Is Human

  Eneste spillet jeg huisker man kunne snuble i en katt og dø

  Svar
 4. Genial quiz! Jeg klarte de samme som Terje har identifisert lenger oppe, minus 6 (Golden Axe). Jeg ser for meg scenen i nr 8, men kommer ikke på hvilket spill det er…

  Svar
 5. Tok 1, 2, 3, 5, 7, men de er identifisert ser jeg. Ser også for meg nr. 8, uten å komme på hvilket spill det er – og forvirrende nok ser jeg bare for meg The Secret of Monkey Island, ute på øya i Act I (som kun nås med 1 stk «rubber chicken with a pulley in the middle»). Ser for meg innsiden av huset, etter å ha rekruttert Meathook (fyr i peisen, grønn papegøye, men hvis jeg husker riktig har både Meathook og papegøya dratt). Men det må være feil. Nr. 10 får meg til å tenke på Eye of the Beholder II, etter å ha labbet rundt i skogen, og ankommet slottet.

  Svar
  • Du traff blink på nr. 10. Det er Eye of the Beholder II.

   Nr. 8 er langt unna, vi er i en helt annen sjanger og på en helt annen plattform. :)

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.