Motorsykkelspillet Cyclemania bruker video i stedet for 3D-grafikk

FMV-spillet fra nittitallet har blitt relansert på GOG og Steam, sammen med et par andre eldre spill.

Ziggurat Interactive har sluppet tre nye (gamle) spill på GOG og Steam, som en del av sin Retro First Friday-greie (der de henter frem en håndfull spill fra lisensarkivet sitt for lansering den første fredagen hver måned). Denne månedens utvalg består av Cyclemania, Bop ‘N Wrestle og Deadly Dozen: Pacific Theater. En ganske rar blanding, med andre ord.

Cyclemania har realistiske miljøer, i alle fall.
Cyclemania har realistiske miljøer, i alle fall.

FVM-racing

Cyclemania er kanskje det mest interessante. Det er nemlig et motorsykkelspill der man i stedet for 3D-grafikk har valgt å bruke digitalisert video i stedet, og lagt inn kjøretøyene oppå filmen som spilles av. En rar tilnærming sett med moderne øyne, men det var en måte å utnytte seg av det da nye CD-formatet for å by på «bedre» grafikk enn det man kunne få til med tradisjonelle metoder.

Hvor godt dette Accolade-spillet fungerte er et annet spørsmål – bladet Computer & Video Games mente det tok over posisjonen som det beste motorsykkelspillet på PC da det kom i 1994, men de fleste kritikerne var langt mer tilbakeholdne med skryten. Uansett er det nok et artig gjensyn for mange.

Kul hatt, da.
Kul hatt, da.

Wrestling og skyting

Bop ‘N Wrestle fra Melbourne House er, som navnet tilsier, et wrestlingspill. Jeg hadde faktisk dette på Commodore 64 (det er så gammelt, ja), og likte det overhodet ikke – men jeg trenger faktisk ingen hender overhodet for å telle hvor mange wrestlingspill jeg har likt på fingrene. Så hva vet jeg? PC-versjonen er i alle fall fargerik.

Sist ut er Deadly Dozen: Pacific Theater, et førstepersons andre verdenskrig-skytespill fra N-Fusion Interactive. Det kom opprinnelig i 2002, og var i likhet med forgjengeren en slags billigutgave av Medal of Honor, Call of Duty og de andre storspillene som herjet sjangeren på den tiden. Det ble tilsynelatende også ganske godt mottatt.

Det er fint å se at Ziggurat nå får ut retrospillene sine på GOG og Steam samtidig, skjønt de har fortsatt ganske mange utgivelser som kun er å finne på Steam. I fremtiden håper jeg de legger til noen ekstra titler fra Steam-biblioteket sitt når de gir ut nye spill på GOG.

En kommentar om “Motorsykkelspillet Cyclemania bruker video i stedet for 3D-grafikk”

  1. Aldri likt et wrestling-spill? Uhørt! WWF WrestleMania fra 1995 til DOS er jo herlig arkademoro fra ikke ukjente Midway. (Hvor har den vært på quizene for eksempel?!) Dessuten hadde jo NES et par klassikere i Pro Wrestling og Tecmo World Wrestling.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.