Besøk Roald Amundsens hus i VR

Huset til den norske polfareren er gjenskapt for «virtual reality».

Etter at Roald Amundsen forsvant i 1928 ble huset hans i stor grad stående slik han forlot det da han reiste, og slik står det forsatt. Huset er i dag en del av Follo Museum (igjen en del av Museene i Akershus), men for tiden er det naturlig nok ikke så lett å besøke stedet i virkeligheten.

Du kan navigere deg rundt i huset.
Du kan navigere deg rundt i huset.

Heldigvis har vi nå fått en annen mulighet, for nå har Museene i Akershus lansert en digital versjon av huset gjenskapt for «virtual reality». Den er tilgjengelig både på engelsk og norsk, og er helt gratis. Du kan finne det virtuelle huset på Steam, og få mer informasjon hos Museene i Akershus.

Utviklerne i Glitch Studios har brukt fotogrammetri for å digitalisere huset. Det er samme teknikk som ble brukt av utviklerne av spillet The Vanishing of Ethan Carter, da de blant annet overførte Vang Stavkirke til spillet sitt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.