Det har kommet et helt nytt Dizzy-spill

Designet av originalskaperne selv, for ZX Spectrum.

Tilhengere av ZX Spectrum har fått en artig julegave – et helt nytt Dizzy-spill designet av den britiske utviklerduoen The Oliver Twins, som også skapte originalspillene. Dette er det første Dizzy-spillet fra den kanten på 28 år, og det kan spilles på nettet eller lastes ned helt gratis.

Inspirert av klassisk historie

Det nye spillet heter Wonderful Dizzy, og er inspirert av Trollmannen fra Oz. Som før må den eggformede helten Dizzy navigere seg gjennom et nettverk av skjermer fulle av hindringer. Spillet har plattformer som må forseres og fiender som må unngås, men også rikelig med gåter som må løses ved å plukke opp ting man finner rundt forbi, og bruke dem på riktig sted.

Oliver-tvillingene har som nevnt designet spillet, men de har ikke stått for selve implementeringen – det er det et team med erfarne «homebrew»-utviklere fra ZX Spectrum-scenen som har gjort. De skal ha brukt alle triksene i boken for å gjøre spillet så bra som mulig på den begrensede maskinvaren. Blant annet er det langt mer fargerikt enn sine forgjengere.

Besøk det offisielle nettstedet for å spille eller laste ned Wonderful Dizzy. Nettstedet til The Oliver Twins har også litt informasjon om prosjektet. Den nedlastbare versjonen kan spilles på emulator eller overføres til ekte maskinvare om du ha utstyret og kunnskapen som trengs.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.