To herlige eventyrspill har kommet til konsoll

Daedalic har børstet støv av The Dark Eye-spillene Chains of Satinav og Memoria.

Den tyske spillutgiveren Daedalic Entertainment har sluppet det jeg personlig regner som deres to beste eventyrspill, Chains of Satinav og Memoria, for samtlige av dagens konsollplattformer. Opprinnelig kom spillene til PC, i henholdsvis 2012 og 2013.

Eventyr i rollespillunivers

Begge spillene er satt til det tyske rollespilluniverset The Dark Eye, og begge er pek-og-klikk-eventyr i klassisk stil, med håndtegnet 2D-grafikk. Spillene er historiedrevne, og leverer svært godt på den fronten, men de har også rikelig med gåter som må knekkes for at man skal komme videre.

Selv om Memoria ikke heter Chains of Satinav 2, følger i alle fall deler av handlingen tett i det første spillets fotspor, så jeg vil anbefale at du spiller dem i den rekkefølgen de opprinnelig kom ut. Jeg vet ikke helt hvordan kontrolene fungerer på konsoll, annet enn at Switch-versjonen har full «touchscreen»-støtte.

Her er en fellestrailer:

Her er en trailer for The Dark Eye: Chains of Satinav:

Og her er The Dark Eye: Memoria:

2 kommentarer om “To herlige eventyrspill har kommet til konsoll”

  1. Jeg likte ikke Chains Of Satinav spesielt godt pga den irriterende hovedpersonen,men Memoria er et sabla godt spill, som jeg anbefaler alle fans av gode historier og eventyrspill.

    Svar
  2. Likte Chains godt, men kom aldri helt inn i Memoria. Antakelig for jeg starta det rett etter jeg var ferdig med Chains. Får gi det en ny sjanse etterhvert.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.