Utforsk universet og tøm det for ressurser

Factorio-aktige Dyson Sphere Program har blitt en massiv suksess på Steam.

Noe av det kuleste med PC-plattformen er at det er helt umulig å forutse hvilke spill som kommer til å prege markedet. Forrige ukes internasjonale bestselger på Steam er et godt eksempel: Dyson Sphere Program er et indie-spill utviklet av fem stykker i Kina, som bare eksploderte i popularitet etter lanseringen den 21. januar.

Sett opp et enormt industrinettverk

I ettertid er det kanskje ikke så rart, for Dyson Sphere Program minner ganske kraftig om et spill som er fast inventar på Steams bestselgerlister, nemlig Factorio. Spillet gir deg i oppgave å sette opp enorme, automatiserte produksjonskjeder i verdensrommet, for å skaffe nok ressurser til å lage en Dyson-sfære.

Dyson Sphere Program er et «early access»-spill som etter planen skal være cirka ett år under utvikling før den endelige versjonen lanseres. Skjønt med suksess kommer jo ofte høyere ambisjoner, så det ville ikke overraske meg om det legges på et ekstra år eller to med utvikling. Per nå er 97% av de over 11 000 brukeranmeldelsene på Steam positive.

Her er en trailer:

Apropos det uforutsigbare PC-markedet – akkurat nå heter bestselgeren på Steam 鬼谷八荒, og er ikke tilgjengelig på engelsk engang.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.