Det neste Dragon Age-spillet kan bli bra

Electronic Arts dropper visstnok alle planer om flerspillerinnhold.

Ifølge en folk som har kjennskap til situasjonen, har utgiver Electronic Arts omgjort sin tidligere beslutning om at det kommende Dragon Age-spillet skal ha flerspiller og vedvarende «games as a service»-elementer for å holde på (og kontinuerlig tjene penger på) spillerne. Nyheten kommer fra nettstedet Bloomberg, som har gode kontakter i spillindustrien.

Anthem og Star Wars overbeviste toppene

Det skal være to hovedårsaker til at Electronic Arts har endret mening. Den første er den skuffende lanseringen av BioWares forrige spill, Anthem, som var bygd rundt nettopp flerspiller og vedvarende innhold. Utgiveren kansellerte nylig Anthem Next, som var et forsøk fra BioWare på å snu skuta for det kostbare prosjektet.

Den andre hovedårsaken skal være suksessen til Star Wars Jedi: Fallen Order, et rent enspillerspill som med sin store suksess viste toppene i Electronic Arts det alle andre visste fra før av, nemlig at det fortsatt er mulig å lage rene enspillerspill og tjene gode penger på dem.

Det nye Dragon Age-spillet ble ifølge Bloomberg-artikkelen påbegynt i 2015, men på høsten 2017 fant Electronic Arts ut at det måtte ha flerspiller og «games as a service»-elementer, så utviklingen skal i praksis ha startet på nytt. Hvilken påvirkning den nye snuoperasjonen får for spillet er ukjent.

Uansett er det vel få av seriens tilhengere som tenker at det den virkelig trenger er flerspiller og noen lootbokser, så dette regner i alle fall jeg som gode nyheter. Så får vi selvsagt vente å se hva det endelige resultatet blir – serien har hatt både opp- og nedturer, og det første Dragon Age-spillet er fortsatt det beste (Inquisition var også bra, hvis man ignorerer cirka én tredjedel av spillet).

2 kommentarer om “Det neste Dragon Age-spillet kan bli bra”

    • Bioware ferdig? Bull scheize! Fake news! Nå har de jo endelig overbevist EA om å droppe games as service. Ånei, det våres for bioware. ( Det er faktisk et uttrykk)

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.