Nå kan du kjøpe det taiwanske grøsserspillet Devotion

Har vært tilnærmet utilgjengelig i to år, etter at utvikleren ble anklaget for å ha gjort narr av Kinas mektige mann.

Grøsserspillet Devotion havnet i trøbbel kort etter sin Steam-lansering i 2019. I utgangspunktet fikk det en svært god mottakelse, men så ble det oppdaget noe forferdelig i spillet – et lite bilde som tilsynelatende refererte til bjørnen Ole Brum og den kinesiske presidenten Xi Jinping.

Dette satte noens sinne i kok, ettersom Ole Brum tidvis blir brukt for å gjøre narr av den mektige (og muligens veldig hårsåre) mannen.

Den taiwanske utvikleren fjernet umiddelbart det fornærmende innholdet, men resultatet var uansett spillet ble trukket rett fra markedet, at den kinesiske distributøren (som neppe hadde anelse om bildet i utgangspunktet) ble fratatt sin rett til å drive forretningsvirksomhet på grunn av uspesifiserte regelbrudd, og at den internasjonale distributøren trakk seg.

Kamp for å få spillet tilbake

Siden den tid har utvikleren forsøkt å få spillet tilbake i salg. I fjor høst så det lyst ut, da GOG annonserte at de ville lansere det. Men bare noen timer senere trakk de seg, etter visstnok å ha mottat «mange beskjeder fra spillere» som overbeviste den CD Projekt-eide spillbutikken om å ikke lansere spillet likevel.

Hvem disse spillerne var, og hva slags ris de eventuelt lurte med bak speilet vet vi ikke, men på tross av mer synlige protester fra tusenvis av spillere og flere andre utviklere, rikket ikke GOG seg fra sin nye posisjon (som forøvrig ser ut som den samme posisjonen andre digitale nettbutikker har, for det har jo ikke dukket opp igjen på Steam eller blitt lansert på for eksempel Epic Games Store).

Nå kan du imidlertid kjøpe spillet DRM-fritt direkte fra utvikleren selv. De har nemlig lansert en egen nettbutikk der spillet er gjort tilgjengelig, og denne er åpen for brukere over hele verden (eller, sikkert ikke brukere i Kina, da). Her er en trailer:

En kommentar om “Nå kan du kjøpe det taiwanske grøsserspillet Devotion”

  1. Jeg vet ikke helt om dette er min type spill men jeg håper definitivt på mindre Ole Brum, Nazi Nøff og Kristoffer Robin fremover. Spretne kenguruer, kaniner og kloke ugler er det som jeg støtter.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.