Imperiet Normannia – En Crusader Kings 3-historie (del 8)

Les om Hamelin I i dagens spilldagbok fra Crusader Kings 3.

Faste lesere av Spillhistorie vil vite at jeg har et godt øye til Paradox Development Studio. Crusader Kings 2 er et av mine favorittspill gjennom tidene, og Crusader Kings 3 tok meg med storm da det kom i fjor høst.

En av mine hobbyer er å skrive After Action Report – en slags fanfic – fra kampanjene mine i de ulike Paradox-spillene, og i ukene framover skal dere få gleden av å følge meg på det som var min tredje kampanje i Crusader Kings 3, hvor jeg spilte som normannerne som erobret det sørlige Italia for cirka tusen år siden. Jeg startet i 1066 som disse etterkommerne av vikingene, og spilte fram til spillets slutt i 1453. Det vil i alt bli elleve kapitler. Formatet vil bli en serie med forelesninger fra undertegnede i et fiktivt universitet.

Kapitlene kan dere finne her.

Og med det fortsetter vi!

Ksier Hamelin I ved tronbestigelsen.

Kapittel 8 – Keiser Hamelin I

Velkommen tilbake alle sammen! I dag skal vi snakke om regjeringstiden til keiser Hamelin I av Normannia, en mann overskygget av både sin forgjenger og etterkommer. Det betyr ikke at han ikke er en del av pensum dog, og dere vil få spørsmål om hans regjeringstid på eksamen. Det er en advarsel.

Froholt! Stopp med det tullet! Vi er siviliserte mennesker her!

Greit. Tidlig i sin 23 år lange regjeringstid erklærte Hamelin krig mot Frankia, og nok en gang vant de normanniske styrkene. Frankia hadde aldri en sjanse. Hertugdømmet Barclona var nå helt ut fullt kontrollert av Normannia. Etter krigen var over gikk riket inn i en lengre fredsperiode, før Frankia igjen ble erklært krig mot, denne gangen for hertugdømmet Leon. Hamelin timet denne krigen godt, for kort tid etter krigserklæringen gikk motstanderne inn i en borgerkrig.

Ikke en eneste kamphandling ble utkjempet på slagmarken i denne krigen, kun beleiringer fant sted, og fredstraktaten overga Leon til Hamelin.

Cora, kan du vennligst vekke opp unge Froholt for meg? Gjerne med noe skarpt. Seriøst, dette er ikke så kjedelig! Hvorfor har enkelte av dere egentlig meldt dere på dette faget?

Greit. De neste årene brukte Hamelin på å krige i Afrika, der han underkastet seg flere mindre og større høvdingdømmer og jobbet aktivt for å promotere kristendommen på kontinentet. Så skjedde den store hendelsen i Hamelins regjeringstid; paven utlyste et nytt korstog for å erobre Mesopotamia for Kristus.

Døden møter oss alle.

Dette korstoget skulle ende med seier for korsfarerne, i motsetning til det forrige korstoget.

Men Hamelin skulle ikke få oppleve dette. Han ble funnet død i sengen sin kort tid før seieren var et faktum. Han var 71 år gammel da han døde, og hadde regjert i 23 år. Hans sønn Lancelin II besteg med det tronen, i en alder av 48 år. Den nye keiseren skulle vise seg å overskygge faren.

Og det er alt for i dag! Til neste gang bør dere ha lest side 399 til 425.

Riket og verden rundt ved Hamelin sin død.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.