Monopol møter livssimulator i Jones in the Fast Lane

Husker du denne Sierra-klassikeren? cd SPILL har tatt for seg det vanedannende nittitallsspillet.

Jones in the Fast Lane er en slags kombinasjon av brettspill og livssimulator, der opp til fire spillere må konkurrere mot hverandre i å nå den amerikanske drømmen. Man starter på bunnen, uten utdanning og med begrensede midler, og må prøve å karre seg opp på utdannings- og karrierestigen mens man samtidig sørger for å ha råd til både mat og husleie.

Vanedannende moro

Kjøleskap må man ha. Bilde: Mobygames.
Kjøleskap må man ha. Bilde: Mobygames.

Spillet var neppe en av Sierras storsatsninger, men det vanedannende konseptet og muligheten til å spille flerspiller på samme maskin gjorde at det raskt ble en favoritt hos mange. En av de som elsket spillet er Sigve fra cd SPILL, og i ukens episode av den PC-fokuserte podcasten forteller han hvorfor det er et spill som bør feires.

Selv om både GOG og Steam har mange Sierra-klassikere i sortimentet sitt, er Jones in the Fast Lane dessverre ikke tilgjengelig via digital distribusjon. Vi får håpe at rettighetseieren Activision har en eller annen sjef som tilfeldigvis leser Spillhistorie og liker norske podcaster om klassiske PC-spill, som blir såpass inspirert at hen etter å ha hørt episoden får ordnet relansering ASAP.

Enten du er den personen eller bare en vanlig dødelig slik som oss, kan du høre episoden her:

Bildene er fra Mobygames.

3 kommentarer om “Monopol møter livssimulator i Jones in the Fast Lane”

  1. Jeg har så mange gode minner fra dette spillet, og synes fremdeles det er moro å spille en runde. Dette var en lokal flerspillerfavoritt på 90-tallet. Også den intromelodien da!

    Svar
  2. På Commodore 64 hadde vi Lazy Jones, men det er nok ikke samme Jones. Den vaktmesteren der var ikke mye interessert i å avansere gitt. Jeg prøvde bare Jones in the Fast Lane en gang selv hos en kompis. En kompis som løy om hvordan man nådde et av målene så han vant. Så det var det.

    Spørsmålet om hvorvidt Jones ble utviklet internt hos Sierra eller ikke tror jeg ble avgjort idet det ble nevnt at burgersjappa heter Monolith Burgers. Det er en soleklar Space Quest referanse, kjeden dukker opp flere steder i de spillene. :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.