Eventyrspillet Voodoo Kid har blitt relansert

Det gamle Windows-spillet kjører nå på Windows via Linux.

Det er ikke spesielt lett å få gamle Windows-spill til å kjøre på nye versjoner av Windows, og når utgiveren Digital Theory nå har relansert eventyrspillet Voodoo KidSteam og GOG, har de brukt en finurlig løsning. De har nemlig satt opp spillet i Boxedwine, som består av en emulert Linux-kjerne som kjører den Linux-baserte Windows-emulatoren Wine.

Slik ser spillet ut.
Slik ser spillet ut.

– Hva kan du fortelle meg om voodoo?

Selve spillet er et franskutviklet pek-og-klikk-eventyr om en guttunge som blir fanget av den utrivelige zombiekongen Baron Saturday (Samedi på fransk). Nå må han komme seg fri, noe som selvsagt involverer store mengder logiske nøtter og andre gåter som må løses. Vi loves en kombinasjon av kalde grøss og morsom humor, i et spill designet for både barn og voksne.

Det var opprinnelig Infogrames som ga ut Voodoo Kid, noe de gjorde i 1997. Det ser ut til å ha fått en relativt positiv mottakelse av pressen, skjønt de fleste anmeldelsene jeg finner er fra tyske og franske spillblader.

Jeg gleder meg uansett over at noen har funnet en grei måte å relansere gamle Windows-spill på. Digital Theory har jeg ikke hørt om før, men de ser ut til å ha skaffet seg flere spill tidligere utgitt av Interplay (som sto for den amerikanske lanseringen av Voodoo Kid). Vi kommer sikkert til å høre fra dem igjen.

2 kommentarer om “Eventyrspillet Voodoo Kid har blitt relansert”

 1. Artig. Lurer på om dette er det første dobbeltemulerte spillet som er lagt ut for salg? Det er sikkert ikke det. (Jeg mener ikke emulator i veldig streng forstand.)

  Hvor langt har noen her klart å dra emuleringen sin? Er det noen som har spilt trippelemulerte eller kvadruppelemulerte spill?

  Svar
  • Tror det var relativt vanlig å bruke den Amiga-baserte Mac-emulatoren Shapeshifter på Amiga-emulatoren WinUAE for en stund tilbake.

   Selv har jeg vel emulert PET på C64 på Amiga på PC. :)

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.