Håkon fra Spæll satte verdensrekord i Jones in the Fast Lane

Vant spillet på under 40 sekunder.

cd SPILL tok nylig en titt på en god, gammel nittitallsfavoritt, nemlig Sierra-spillet Jones in the Fast Lane for MS-DOS. Deres mimring om spillet inspirerte Håkon Puntervold fra Spæll til å plukke spillet opp, og han fant like godt ut at han skulle sette verdensrekord.

Kjøleskap må man ha. Bilde: Mobygames.
Jones in the Fast Lane. Bilde: Mobygames.

Førstemann på under 40 sekunder

Innehaveren av forrige verdensrekord, som ble satt for et års tid siden, fullførte spillet på 41 sekunder. Da Puntervold var ferdig med sin runde, hadde han vunnet på 37,78 sekunder. Vi måtte selvsagt ta kontakt med den Kristiansand-baserte verdensrekordinnehaveren, og spørre det klassiske spørsmålet: Hva føler du nå?

– Det er litt rart, men samtidig sykt gøy! Jeg har et vagt minne om at vi hadde kappløp i å runde det på et LAN for mange år siden, og da brukte vi kanskje 10-15 min på å runde det. Så det å være under ett minutt, eller nærmere et halvt minutt er ganske vilt, ler Puntervold.

Men dette er ikke siste ord i saken. Før eventuelle konkurrenter får tid til å svare på rekorden, har han nenlig tenkt å nå en ny milepæl:

– Nå setter jeg fokus om å komme under 30 sekund. Kan allerede spoile at jeg har klart bedre enn registrert tid, men når det er så mye forbedringspotensiale venter jeg med å poste til jeg er skikkelig fornøyd. Bare det å poste er en prossess, og tar tid før det oppdateres. Da kan jeg like greit vente litt. Og nei, jeg kommer aldri til å spille dette spillet normalt igjen!

Hvis du vil holde deg oppdatert på hva Håkon og Adrian i Spæll driver med, kan du følge dem på Twitch. Her kan du se rekorden:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.