I vakre Papetura er grafikken laget av papir

Miljøene og figurene er alle håndlagde.

Papetura er et spill jeg har hatt på «spill jeg må skrive en nyhetspost om»-lista i et halvt år, sikkert, men jeg har aldri funnet noen passende anledning. Nå er det imidlertid lansert, og ser også ut til å ha fått en svært god mottakelse, så da kan vi endelig krysse det av.

Lekkert.
Lekkert.

Grunnen til at Papetura appellerer til meg er grafikken; alt er nemlig håndlagd, i papir. Og det ser usedvanlig nydelig ut. Det er ikke ofte jeg vurderer å kjøpe spill for grafikken alene, men her er jeg sabla fristet.

Selve spillet er et eventyrspill med pek-og-klikk-kontroller, inspirert av blant annet The Neverhood og Machinarium, samt filmene til japanske Studio Ghibli. Forvent mystiske omgivelser bebodd av rare vesener, og fulle av gåter som må løses.

Det ser ikke ut som spillet er særlig stort (noe man vel strengt tatt heller ikke bør forvente når én mann har laget alt for hånd) – det ser ut til å ta mellom halvannen og tre timer å fullføre, avhengig av hvor vanskelig du opplever nøttene. Spillet er ute på Steam og GOG, og her er en trailer:

En kommentar om “I vakre Papetura er grafikken laget av papir”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.