Her er nye Master of Magic

Bygg et magisk imperium i dette turbaserte strategispillet.

For et par uker siden etterlyste jeg de første glimtene fra det neste spillet i Master of Magic-serien, og nå har de jommen dukket opp. Det nye Master of Magic-spillet heter rett og slett bare Master of Magic, og ser egentlig ut til å være mer en nyversjon enn en oppfølger, skjønt det gjør i alle fall én ganske stor endring.

Bygg opp ditt eget fantasirike

Spillet har taktisk kamp på egne slagmarker.
Spillet har taktisk kamp på egne slagmarker.

For de som ikke kjenner til Master of Magic fra før, er det altså et turbasert strategispill i 4X-sjangeren, der du må velge eller skape en magiker, og så grunnlegge og bygge ut et eget rike i en farlig fantasiverden. Her må du kjempe mot både «nøytrale» monstre og andre riker, skjønt det er også mulig å drive diplomati.

Underveis forsker du frem nye, magiske formularer som du kan bruke. Disse befinner seg i ulike «skoler», og hvilke du får tilgang på avhenger av hva du har valgt for magikeren din. Du kan også ta over byene til andre fantasiraser, og dermed utnytte deg av egenskapene disse rasene har.

Spillet har 14 spillbare magikere, fem ulike typer magi, over 200 formularer å forske på, 14 ulike raser og 196 unike typer enheter. Det meste fra originalen er med, men den store endringen jeg nevnte i sted er at spillbrettet (eller strengt tatt spillbrettene, siden det har to dimensjoner) er delt opp i heksagoner, ikke firkantede ruter.

Utviklingen finner sted hos Muha Games, som tidligere har stått for Thea-spillene i samme sjanger, samt et studio som kaller seg Eerie Forest Games. Lanseringen skal etter planen finne sted neste år. Her er en liten introduksjon:

2 kommentarer om “Her er nye Master of Magic”

  1. Jeg skulle akkurat si at det så veldig likt ut som Thea… også var det samme utvikleren. :P Jeg likte det første Thea-spillet veldig godt, men synes de surra en del i toeren.

    Svar
  2. På bildene så langt ser det jo nesten identisk ut med MoM (bortsett fra hex), håper det er et tegn på at de ikke kommer med altfor masse frekkas-forandringer!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.