Syberia-skaperen er død

Tegneseriekunstneren og spillskaperen Benoît Sokal er død.

Spillutgiveren Microïds kom med en trist nyhet denne helgen. Den belgiske tegneseriekunstneren og spillskaperen Benoît Sokal døde den 28. mai i år, etter lengre tids sykdom. Han var 67 år gammel.

Benoît Sokal startet som tegneseriekunstner i 1978, og på den arenaen er han nok mest kjent som skaperen av andedetektiven Inspektør Canardo. I 1996 begynte han på sitt første spillprosjekt, et underfundig eventyrspill ved navn Amerzone, som var basert på en historie fra Canardo.

Syberia 2 foregår i kjølige miljøer.
Syberia 2.

Syberia ble gjennombruddet

Amerzone fikk en god mottakelse da det kom i 1999, men det var med Sokals neste spill – Syberia fra 2002 – at han ble en kjent spillskaper. Syberia ga oss et uforglemmelig eventyr i en fiktiv versjon av Øst-Europa, og introduserte den populære spillheltinnen Kate Archer som hovedperson.

Ikke alle spillene Sokal har ledet utviklingen av har vært like vellykkede, men de har alle hatt noe eget og unikt ved seg. Det er kanskje spesielt som skaper av verdener at Sokal har hatt sin største styrke, og hans rike kunstnererfaring ga ham nok et litt annet utgangspunkt som spillskaper enn mange andre kjente navn i bransjen.

Ifølge Microïds jobbet Sokal til det siste med Syberia: The World Before, som etter planen skal lanseres senere i år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.