Husker du The Feeble Files?

Det humoristiske pek-og-klikk-eventyret fra skaperne av Simon the Sorcerer har hoppet ut på Steam.

Etter stor suksess med de to første Simon the Sorcerer-spillene fant britiske Adventuresoft ut at de ville prøve seg på noe litt annet. Dermed ble The Feeble Files lansert i 1997. På samme måte som spillene om trollmannen Simon er dette et pek-og-klikk-eventyr med 2D-grafikk og massevis av humor, men her finner handlingen sted i «rymden».

Sånn ser han ut, hovedpersonen vår.
Sånn ser han ut, hovedpersonen vår.

Episke eventyr i verdensrommet

Spillet følger en grønn kar ved navn Feeble, som har en dårlig dag. Først klarer han å ved et uhell ødelegge et superviktig laboratorium. Deretter vikler han seg inn i et farlig komplott for å styrte mektige OmniBrain, som har tittelen Ruler of Everything (og dermed neppe er typen du burde prøve å styrte med mindre du i motsetning til Feeble vet nøyaktig hva du holder på med).

Dette resulterer i et episk eventyr som i sin originale utgave strakk seg over fire CD-plater. Vi får over 6000 dialoglinjer (ja, dette var noe man skrøt av før i tiden), rikelig med mørk humor og gåter i fleng. Forhåpentligvis er de litt bedre enn gåtene i Simon the Sorcerer (sorry!).

The Feeble Files har lenge vært ute på GOG, men nå har det også tatt turen ut på Steam. Det er den originale utgaven som er relansert her, og spillet bruker det supernyttige superverktøyet ScummVM for å kjøre på moderne operativsystemer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.