Trim hjernen med to gamle logikkspill

Ziggurat har relansert hjernetrimmerne Revelation og Zyconix.

Retroutgiveren Ziggurat Interactive har mange jern i ilden for tiden, og det er kanskje derfor deres «retro first friday»-greie der de gir ut en håndfull gamle spill den første fredagen hver måned har vært litt begrenset i det siste. I juli har vi fått to nye relanseringer, begge i hjernetrimsjangeren.

Revelation og Zyconix

Revelation kommer fra Krisalis, og handler om å knekke safe-koder ved å spinne rundt på fargekodede plater slik at fargene i naboplatene matcher hverandre. Konseptet er vrient å beskrive, men jeg tror nok du skjønner hva det dreier seg om når du ser videoen under. Spillet ble sluppet i 1992.

Zyconix ble lansert av Accolade året etter. Dette spillet hører til det vi kanskje kan kalle «fallende blokker»-sjangeren, og ser ut til å være litt inspirert av Columns fra Sega. Men det har sin egen vri, ettersom blokkene faller i rask rekkefølge og du må manuelt plukke dem opp og flytte dem dit du vil ha dem. Det har også flere andre ekstraelementer.

Spillene er ute på GOG og Steam (Revelation, Zyconix). Her er trailerne:

Jeg tror ingen av disse spillene er spesielt kjente – jeg kan i alle fall ikke huske dem – men de ser for så vidt interessante nok ut. Begge er jo den typen abstrakte hjernetrimmere som ofte tåler tidens tann ganske godt, hvis de var gode i utgangspunktet. Dette er MS-DOS-versjonene, men jeg ser at Amiga-utgavene generelt fikk en grei mottakelse av anmelderne.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.