Dead Space får nyversjon

Grøsserklassikeren vender tilbake.

Under forrige ukes EA Play Live-arrangement bekreftet Electronic Arts ryktene som har svirret en stund, om at Dead Space får nyversjon. Spillet kom opprinnelig i 2008, og er en overlevelsesgrøsser med hint av System Shock, som i stor grad finner sted på et gigantisk romskip overtatt av uhyggeligheter av verste sort.

Skremmer igjen

Nyversjonen slippes til PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S, og kjører på Frostbite-motoren vi blant annet kjenner fra Battlefield-serien. Grafikken har fått seg en fullstendig overhaling, og spillet skal også inkludere flere elementer som av ulike grunner ble kuttet fra originalspillet.

Det er EA-studioet Motive som utvikler nyversjonen. Originalutviklerne i Visceral Games er nemlig ikke tilgjengelige, ettersom Electronic Arts la dem ned i 2017. Det gjorde de visstnok fordi de ikke lenger ville satse på lineære, historiedrevne enspillerspill – noe de et par år senere åpenbart fant ut at de ville likevel. Langsiktig planlegging har vel aldri vært deres store styrke.

Under finner du uansett en tease fra nye Dead Space. Originalen er i mine øyne et av de beste spillene i sin sjanger, og også et av de beste enkeltspillene Electronic Arts har gitt ut i dette årtusenet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.